Coronavirus Information på dansk / Information in English

Hyggetur til Røsnæs lørdag d. 30 maj 2015 – Dansk Naturhistorisk Forening

Kort om foreningen > Ekskursioner > Hyggetur til Røsnæs lø...

Hyggetur til Røsnæs lørdag d. 30 maj 2015

Turleder Jette Eibye-Jacobsen

Årets familieudflugt med Dansk Naturhistorisk forening går til Røsnæs ved Kalundborg. Der er mange muligheder i det naturskønne område og programmet vil være relativt åbent, men her er nogle holdepunkter:

Vi mødes ved den første parkeringsplads, man kommer til ude på selve næsset Kl 11.00 lørdag d. 30 maj. Medbring mad og drikke til egen frokost og eftermiddagskaffe; turlederen skal nok bage kage :o)

Vi går rundt i området, så hav fornuftigt fodtøj på til varierende terræn. Der er stier hele vejen, men vi har det jo med at tage nogle afstikkere! Der er klokkefrø i de små vandhuller på næsset, og på den sydvendte kystskrænt skal man kunne finde Danmarks eneste fugleedderkop! Disse og meget mere vil vi gå på jagt efter.

Fra Det gamle fyrtårn er der i øvrigt rig mulighed til at se på fugle, og da det er højsæson for sangfuglene, vil vi også kunne høre mange af dem i skov og krat rundt omkring på næsset. 

Hvis man gerne vil vide mere om Røsnæs kan Naturstyrelsens hjemmeside http://naturstyrelsen.dk/naturoplevelser/naturguider/roesnaes/ anbefales. Der findes både kort og mange nyttige oplysninger om området.

Hvis vejret er godt og der er stemning for det, kan vi tage til Bregninge Å og høre mere fuglesang senere på dagen/aftenen.

Tilmelding: Ikke strengt nødvendig, men for at kunne koordinere noget samkørsel er det rart at vide, hvem der har tænkt sig at deltage; så skriv til ei@birke-gym.dk eller SMS 22 91 37 53 (ring ej, da den ikke bliver besvaret; jeg underviser :o)) eller ring til fastnet 39 76 03 72.