Færøerne juni 2000

Dansk Naturhistorisk Forenings medlemmer har fået et spændende tilbud om at besøge Færøerne i et meget kompetent og vidende selskab.

Dorete Bloch, lederen af Det Naturhistoriske Museum i Tórshavn, og geografen Ole Nielung har tilbudt at bruge et par uger på at vise et udvalg af interesserede medlemmer rundt til ørigets mange fine natur- og kulturhistoriske seværdigheder.

Turen finder sted i perioden 19-30 juni 2000. Den vil bl.a. inkludere steder som: Hestoy og Nólsoy med de store fuglefjelde, Kviviks vikingetidsruiner, Vestmannabjørgini med "Kjøtholmur", Saksunadalurs interessante landskabsgeologi, øen Store Dímon, øen Suduroy, hvor der bliver indkvartering på Akraberg Videnskabelige Station, med besøg ved bl.a. øens gamle kulbrydningssted og Suduroy Ullvirki, hvor alle kan forsyne sig med uldtrøjer, -sokker og strikkegarn!

Detaljeret beskrivelse
Turledere:
Biolog Dorete Bloch, leder af Naturhistorisk Museum i Tórshavn
Geograf Ole Nielung
Rejseperiode: 19-30 juni 2000
Deltagerantal: 12 personer
Yderligere oplysninger: Mogens Andersen, tlf. 3532 1078, eller e-mail
Rejsen til og fra Færøerne sker med fly. Lokal transport foregår i en 15-personers minibus, der følger med overalt, på nær turen til Skúvoy, hvor den lokale bus bruges. Samtlige overnatninger sker på Skansin i Tórshavn, et centralt beliggende bed-and-breakfast hotel. Dog med den undtagelse, at turen til Suðuroy kræver én overnatning i Øravík, og turen til Norðoyar én i Viðareiði. Nogle af aftensmåltiderne er for egen regning.

En del aftener er frie, men da vi tit får varm mad ude på turen og desuden kommer sent hjem, kan man selv på hotellet sørge for kold aftensmad, hvis man da ikke vil besøge hotellernes specielle fiskebuffét, eller ét af de specialarrangementer, der er nævnt i det udførlige program.

Det store og uvisse ved en rejse til Færøerne er altid vejret. Der kan være tæt tåge med kraftig vind og regn alle 12 dage, og der kan være tørt uden en sky på himlen, men en blanding er nok det mest sandsynlige. Statistisk skulle det valgte tidsrum give de bedste muligheder for flest fugle, planter med knop/blomst, samt tørt vejr, men Færøerne er ikke for intet blevet kaldt "The land of maybe".

Netop grundet de ustabile vejrforhold er programmet delt op i moduler, og der er en del flere, end det bliver muligt at nå på de 12 dage. Ofte er vejret rimeligt i den ene ende af landet, men håbløst i den anden, hvorfor modulerne gennemføres efterhånden, som det kan lade sig gøre. Modulerne rummer bl.a.: Sejltur fra Tórshavn rundt om Nólsoy og Hestoy med fuglefjelde, heldagstur til Skúvoy, hvorfra der bliver mulighed for at besøge øen St. Dimon pr. helikopter, heldagstur rundt på Sandoy, sejltur rundt om Vagoy med besøg på Mykines, heldagstur i området mellem Tórshavn og Vestmanna, 2-dages tur til Suðeroy med besøg på bl.a. Akraberg, heldagstur i nærheden af Tórshavn. Der er en del flere moduler - og de rummer naturligvis endnu flere natur- og kulturhistoriske oplevelser. Interesserede kan bestille det udførlige program hos Mogens Andersen, se ovenfor.

Turene/modulerne er alle beregnet tidsmæssigt, så der skulle være god tid til fuglekiggeri og botaniseren etc. Færøernes geologi er markant, overkommelig og let synlig, hvis tågen tillader det. Skulle der komme grind under opholdet, er der mulighed for at overvære dette med kyndig vejledning!

Alt i alt er denne rejse er en enestående chance for at få set Færøerne "på kryds og tværs" i selskab med to mennesker, der har et særdeles indgående kendskab til landet.

En liste over diverse litteratur er tilføjet i det udførlige program, og interesserede med specielle emner kan henvende sig til Dorete Bloch, Naturhistorisk Museum, FR-100 Tórshavn, Færøerne.

Pris pr. person ved overnatning i dobbeltværelse: 17.000-19.000 kr (afhængig af hvilke og hvor mange af modulerne, der kan gennemføres - og med forbehold for prisstigninger). Tillæg for enkeltværelse: Ca.1.600 kr.

Tilmelding til Mogens Andersen, Zoologisk Museum (se telefon-nr. og e-mailadresse ovenfor) med sidste frist 1. november 1999. I tilfælde af flere tilmeldte end der er plads til, foretages lodtrækning.