Rejse til Rio og P.V. Lunds huler i Lagoa Santa

Emeritus Niels Bonde (Institut for Geovidenskab, KU og Fur Museum)

Foredrag om planlagt exkursion til Brasilien i efteråret 2014: Rio by og stat, samt  PW Lunds huler ved Belo Horizonte/Lagoa Santa i Minas Gerais. Turleder Niels Bonde og brasilianske kolleger som guider hele turen.

Tidspunkt: planlagt til lør 25. okt – lør 8. nov (hjemme søn 9/11).                       

Pris: 12.000 kr pr person (baseret på 20 tilmeldte og flybillet til 7000 kr, skal måske reguleres senere). Turen afvikles næppe med under 12 deltagere, prisen kan blive lidt dyrere pr person. Deadline for tilmelding med fuld betaling til N Bonde på konto [0111] 83000 33410 senest 1/7, men gerne tilkendegivelse allerede ved foredraget. Først tilmeldte/indbetalte har fortrinsret. Besked bedes samtidigt givet til niels.bonde@mail.tele.dk med angivelse af e-mail, adresse og tlf-nr. på alle deltagere.

Foreløbig plan: Første uge i Rio de Janeiro by (6 millioner, enormt kuperet m Atlantisk regnskov på toppene) i et lille hotel, The Maze, højt oppe i en favela med helt fantastisk udsigt over Flamengo bugten mod øst. Mest selvstændigt turisteri, men et par dage organiseret ture til statens universitet, UERJ, Biologisk Inst. bla. Lab. for palæontologi, og en anden dag besøg på National Museet (natur- og kulturhistorie), der ligger nærved i en stor park, i udstilling og labs. med palæontologi og 3-D rekonstruktioner fra CT-scanninger. Det berømte Maracaná stadion ligger lige imellem, og hvis der er fodbold søn 26. okt. er det en mulighed (eller måske i løbet af ugen ?).

 Andre attraktioner er jo Kristus-statuen højt over byen og tovbane op til ’Sugar Loaf’, som kan ses fra hotellet, de berømte strande (man kan blive overfaldet af bander af unge på fx Cobacobana), div. museer og bygninger (fex den rædselsfulde nye domkirke), centrale forretninger (Rio er ikke billig! Lonely Planet og lign guides er nyttige), Zoo, parker, torve og pladser. Nolge Fredage jazz club i hotellet, hvis vært, Bob, selv er musiker og maler og har fungeret i 25 år som fotograf for BBC i Brasilien, og selv har bygget hotellet siden 2005, næsten helt uden rette vinkler, en attraktion i sig selv.

Lør 1. nov. bus til Belo Horizonte/Lagoa Santa ca 7-8 timers kørsel først gennem meget bjergrigt landskab med Atlantisk regnskov, meget af det er nok genplantet, -indvandret, for det meste af den oprindelige blev nok udryddet ligesom i Rio by. Nat i Sumiduoro parkens gæstehuse.

2/11 det nye PW Lund museum og Lapinha hulen og senere Gruta Rei do Mato i parken.

3/11 Belo H med PUC Minas univ. og museum med Lund udstilling og zool og palæontol labs, samt Botanisk have med små museer og udstillinger. 3. nat i parken.

4/11 den store grotte Maquiné med museum. Nat i hotel nærved, Pousada das Flores.

5/11 bus 7-8 timer til Rio. Nat i The Maze. (Betyder at måske behøver ikke al bagage slæbes til Belo H, park og hulerne).

6/11 bus ca 150 km til naturparken Reserva Biologica (RB) for de små, gyldne løveegernaber (som avles i Kbh. Zoo), nu ca 1700 individer i spredte småskove, som forsøges forbundet med skov-korridorer. Evt frokost undervejs i Fazenda dos Cordeiros (hvor vi er to nætter 30 km fra RB) og evt. første guidede tur om eftermiddagen (eller intro-foredrag på RB Centret).

7/11 ved solopgang 2. guidede ture for at se aberne (eftermiddag måske foredrag om aberne og naturbeskyttelsen).

Lør 8/11 evt. tidligt op, hvis 7/11 ikke var så vellykket, for at se aberne. Eftermiddag bus mod Rio med evt. stop for seværdighed og ellers direkte til lufthavn med flyafgang sen eftermiddag eller aften. 

Søn 9/11 ankomst til Kbh.

Prisen dækker al transport (bortset fra lokalt i Rio by, hvor metro [og busser?] er gratis for +65), fly og busser, overnatninger (i Sumidouro parkens huse, hvor vi [næsten alle] overnatter gratis i 3 dage, kan det være nødvendigt, at 3-5 yngre mennesker medtager soveposer for at sove på sofaer), chauffør, guides og guidede ture, fleste dage morgenmad, enkelte dage andre måltider. Ikke dækket er de fleste måltider samt entrebilletter (der har mange forskellige priser og gruppe rabatter), vi må selv købe ind til morgenmad i parken.

 Kontakt: Niels Bonde - niels.bonde@mail.tele.dk