Namibia & Sydafrika

Generelt
Dansk Naturhistorisk Forenings tur til Namibia og Sydafrika foregår i perioden august-september 1998, med afrejse tirsdag d. 25/8 og hjemkomst onsdag d. 9/9. Der er mulighed for at forlænge rejsen, idet der tilføjes en ekstra tur til Namaqualand. Hjemkomsten bliver i så fald søndag d. 13/9.

Rejserute
Vi flyver fra København tidligt tirsdag morgen og lander i Windhoek i Namibia om aftenen. Første del af turen foregår i Namibia, hvor vi vil være i 10 dage, med Graem Bruce som lokalkendt naturguide.

Turen rundt i Namibia bliver i små busser, og turen ud til ørkenen sker i fly. Efter 10 dage i Namibia flyver vi til Cape Town i Sydafrika, hvor vi vil være i 4 eller 8 dage, alt efter om man vælger at tage med til Namaqualand eller ej.

Vi vil undervejs komme til følgende områder:

Tre dage tilbringes i Namibias berømte Ethosha National Park, hvor vi tager på "game viewing" morgen og sen eftermiddag. På grund af det meget tørre område og Ethoshas "saltpande" - "Ethosha Pan" - er der her rigtigt gode muligheder for at se dyrene, når de kommer ned til vandhullerne for at drikke. Der findes store bestande af elefanter, giraffer, krokodiller, zebraer, antiloper, bøfler, løver samt mange, mange andre dyr.

Spitzkoppe, en halvørken på kanten af et af verdens største diamantområder. Her findes bl.a. eventyrlige klippe-formationer, hvor vi vil se nogle af de ældste hulemalerier, 10-15.000 år gamle, malet af områdets urbefolkning - San folket. Vi slår lejr og tilbringer natten under den smukke afrikanske nattehimmel, set gennem den klare ørkenluft. Ved Aba Huab-flodens bred har vi næste lejrplads, hvor vi kan være heldige at se elefanter ved flodbredden. Ved Twyfelfontein findes de imponerende, urgamle afrikanske "helleristninger" - Bushmans Art - og fodaftryk fra dyr og mennesker fra tusinder af år siden. I samme område findes Den Forstenede Skov, med 180 mio år gamle træstammer. Ophold 2 dage i Swakopmund, en ejendommelig gammel by ude ved kysten, som bærer præg af tyskernes tilstedeværelse. Derfra ture til Cape Cross, europæernes første landgangsplads i Namibia, hvor vi besøger en koloni af 80.000 sydafrikanske pelssæler og mange havfugle. Welwitichia-ruten, opkaldt efter de tusindårige særprægede ørkenplanter. Walvis bay, et lagune-område ved kysten, hvor der er mulighed for at se store flokke af flamingoer. Namibørkenen. Vi flyver om morgenen fra Swakopmund til Sossusvlei ude i Namibørkenen, der ligger helt op til Namibias 1500 km lange kyststrækning. Her findes nogle af verdens største klitter, den højeste er 384 m! Vi slår telte op ude i ørkenen, og sover endnu engang under den afrikanske himmel og Sydkorset.

Cape-området. Her tilbringer vi 4 dage, og der bliver mulighed for at hvile ud, se på Cape Towns mange seværdigheder og tage på små ture i Cape-området. F.eks. hvaler i False Bay, Kap det Gode Håb, Taffelbjerget og Kirstenbosch Botaniske Have.

Derefter er der mulighed for at forlænge rejsen med 4 dage, med en tur til det fantastiske Namaqualand, som er et ørken/bjergområde i det nordvestlige hjørne af Cape-provinsen. Namaqualand var indtil omkring 1850 temmelig isoleret, og endnu i dag er det tyndt befolket, hovedsagelig af afrikaans-talende fåreavlere, og i den nordvestlige del af Khoikhoi-folket. Namaqualand er især kendt for to ting: Som et område yderst rigt på diamanter og kobber, og som en perle i botanisk forstand. Om foråret blomstrer en fantastisk flora, som er berømt for sin skønhed og sin mangfoldighed, og vi kommer der på den bedste årstid, hvorfor denne forlængelse af rejsen anbefales varmt.

Den 12/9 er hjemrejsedag, og vi er tilbage i København tidligt søndag morgen d. 13/9.

Se også foredraget om Namibia 14. maj 1998.

Praktiske oplysninger
Indkvarteringen veksler mellem lodges (safarihoteller) og telt-camps under åben himmel, og det betyder at opholdet ind imellem er temmelig primitivt. Det forventes, at man hjælper til med at sætte sit eget telt op, men maden bliver der sørget for af vores kok.

Transport: I Namibia bliver vi 5 personer i hver bus, med hver vores chauffør, og 5 personer i hvert fly ud til ørkenen. Ud- og hjemturen flyves med SAS og South African Airlines.

Tidsrum: Tirsdag d. 25. august til søndag d. 13. september 1998.

Deltager-antal: Max. 14

Pris: Ved overnatning i dobbeltværelse/telt: Kr. 24.000 for alle 3 uger (kr. 20.300 for 2 uger). I enkeltværelse/telt: Kr. 26.500 for alle 3 uger (kr. 22.000 for 2 uger).

Prisen inkluderer: Flybillet, transport, guide, de fleste måltider og logi. I prisen er ikke inkluderet: Rejseforsikring og vaccinationer, samt enkelte måltider på restaurant nogle gange undervejs (højt sat ca. 1.500 kr. pr. person incl. vin).

Turleder: Rikke Aabye, biologistuderende og studenterkustode på Zoologisk Museum, med rejseerfaring i området.

Bindende tilmelding: Fra fredag d. 30. januar kl. 9:00 og senest mandag d. 9. februar hos DNF's rejse- og ekskursionsleder Mogens Andersen, Zoologisk Museum på direkte tlf. 3532 1078.

Depositum: 25 % af rejsens pris, opkræves til indbetaling senest 15/3 - 1998.